Skip naar navigatie Skip naar inhoud

Van CRF naar Database

Toelichting
 
 
 
Doelgroep:
  • Alle medewerkers
Cursusgroep:
  • Persoonlijke Effectiviteit
 
 
 

Beschrijving

 
 
 

In deze cursus krijgt u inzicht in de processen rond het opzetten van een database voor klinisch onderzoek. U zult na afloop van de cursus in staat zijn om:

  • bij CRF ontwerp al aan opslag in database te denken

  • privacyoverwegingen toe te passen bij dataopslag

  • in tabelstructuur te denken

Doelgroep
De training is bedoeld voor (beginnende) onderzoekers en anderen die databases voor medisch onderzoek willen opzetten (bijvoorbeeld datamanagers)

Trainer
Sectie ADM, afdeling MSTAT

Programma
Hoe zet ik een database op? Hoe en waarom moet ik met tabellen werken? Welke privacyoverwegingen spelen een rol bij dataopslag? Welk databasetype kies ik voor de opslag van mijn data?

Veel onderzoekers in het LUMC lopen in de opstartfase van hun onderzoek met dit soort vragen rond. Deze cursus is bedoeld om de (beginnende) onderzoeker, en anderen die databases willen bouwen voor medisch onderzoek, antwoord te bieden op dit soort vragen.

We zullen het proces vanaf het opstellen van een CRF (Case Report Form, een invulformulier voor patiëntdata) tot aan het opslaan van data in een database behandelen. Daarbij komen bovenstaande vragen aan de orde, maar ook allerlei andere aspecten, bijv. het definiëren van variabelen. De nadruk ligt op het leren opzetten van tabelstructuren, onafhankelijk van het opslagsysteem dat men gebruikt; hierbij wordt met name gelet op de te verwachten analyse van de data. Daarnaast worden desgewenst handvatten gegeven voor de keuze van het opslagsysteem.. De verschillende onderdelen zullen met veel praktijkvoorbeelden worden belicht. Globaal ziet programma er als volgt uit:

ONTVANGST (vanaf 8:30 u)
DEEL 1 (9:00 – 9:40 u): Doelen, CRF, Dictionary, Terugkoppeling protocol
DEEL 2 (9:50 – 10:20 u): Privacy
DEEL 3 (10:30 – 11:20 u): Database, Tabelstructuur, Keuze opslagsysteem, Consult ADM-MSTAT
DEEL 4 (11:30 – 13:00 u): Interactief consult (praktijksituaties van cursisten)

Deze cursus is een optionele aanvulling op de BROK cursus (Basiscursus Regelgeving en Organisatie Klinisch-wetenschappelijk onderzoek). Indien men geen BROK-cursus heeft gevolgd wordt vergelijkbare voorkennis verondersteld.

Wat zijn de kosten?
Voor medewerkers van het LUMC zijn geen kosten verbonden aan het volgen van een cursus van Bedrijfsopleidingen. Ook het afdelingsbudget wordt niet aangesproken, omdat de cursussen gefinancierd worden vanuit een centraal opleidingsbudget.
Aanmelden / Advies / Meer informatie
Aanmelding kan via het bovenstaande tabblad 'Beschikbare cursussen'.

Indien de getoonde data u niet schikken of indien geen cursussen beschikbaar zijn, kunt u zich inschrijven op de wachtrij. U krijgt dan bericht van ons zodra er nieuwe cursussen zijn ingepland.

Voor meer informatie neem contact op met de administratie van Bedrijfsopleidingen.

 


 
 
 

Beschikbare cursussen

Toelichting
Sleep een kolomkop hier naar toe om te groeperen op die kolom
Cursusnaam
Starttijd
Van(Oplopend)
Tot
Plaats
Opmerkingen
Vrije plekken
 
v
v
 
Van CRF naar Database 9:0013-11-201713-11-2017LUMC 14

Bij plaatsing of als geen passende datum beschikbaar is, vragen wij u zich op de wachtrij te plaatsen..